Gå till innehåll

Mia Gunberg & Richard Rolf

Mia Gunberg och Richard Rolf har känt varandra sedan väldigt lång tid tillbaka, men inte förrän för bara några år sedan vågade de prova varandras musik - med varandra. 10 april 2016 gav de sin Premiärkonsert i hemkyrkan Grebbestad, som sedan följts av flera konserter runtom i landet.

Richard Rolf - gitarr

Richard Rolf har på sin musikaliska väg samarbetat med Fläskkvartetten, Ulf Lundell, Rikard Wolf, Backa teater, Rikard Bergqvist, Göteborgsoperan, November, Coste Apetrea, Vindhäxor m.f.l.

Han har mästarbrev i Instrumentbyggarkonsten och utvecklat ett antal nydanande musikinstrument. Tilldelades Bernadottes konstnärspris 2017.

Richard är även utbildad av Dr Jack Pransky i ”De tre principerna”*
och har givit ut diktsamlingen ”Ett stilla öga”

Center for Inside-Out Understanding

Mia Gunberg - sång, fiol, nyckelharpa

Mias musikaliska källa strömmar från hennes hemvist i nordligaste Bohuslän. Hon är professionell spelman och musiker som turnerat internationellt i mer än 25 år i olika konstellationer, med speciellt intresse för nordbohuslänska låtar.

Mia har givit ut ett flertal kritikerrosade CD -produktioner, medverkat i TV- och radioprogram och tilldelats olika kulturpriser.

Hennes kärnverksamhet är folkmusik och visa, men hon rör sig även i andra genrer. En gren av Mias musikaliska verksamhet är det mycket uppskattade projektet "hemma-hos-musik" som vänder sig till de äldre.

Läs mer om Mia och Mia hemma-hos

Foto: Tolson/Anna Lamberg