Gå till innehåll

Mia Gunberg & Anders Ådin

Mia Gunberg & Anders Ådin är båda professionella musiker som turnerat internationellt i olika konstellationer i mer än 20 år. De har gett ut ett flertal kritikerrosade Cd-skivor, medverkat i radio och TV och tilldelats olika kulturpriser. Med bohusmusiken i fokus mixar de folkmusik från Nordsjöområdet med vår svenska visskatt till en mustig Nordsjöbrygd.

Mia Gunberg - sång, fiol, nyckelharpa

Mias musikaliska källa strömmar från hennes hemvist i nordligaste Bohuslän. Hon har i tre decennier turnerat internationellt med olika konstellationer som Huldrelokkk, Hemållt, Blå fålen, Mikael Samuelson m.fl.

Mia har givit ut ett flertal kritikerrosade CD -produktioner, medverkat i TV- och radioprogram och tilldelats olika kulturpriser. I november 2019 fick hon "Hogdals spelmanslags Hederspris 2019" för sitt arbete med att bevara och föra vidare den karaktäristiska spelmansmusiken från Hogdal i nordligaste Bohuslän.

En annan gren av Mias musikaliska verksamhet är det mycket uppskattade projektet ”hemma-hos-musik” som vänder sig till de äldre. Läs mer om Mia och Mia hemma-hos

Anders Ådin - gitarr, vevlira

Anders är folkmusikern/musikern som turnerat i många olika band och konstellationer samt varit aktiv som studiomusiker i ett 20-tal CD produktioner.
Med sitt personliga gitarrspel rör han sig hemtamt i dom flesta genrer både som solist och ackompanjatör.
Anders är dessutom en av få professionella vevlire spelare i Skandinavien.
Mer info om Anders.